2 september 2018
19:00

SIF Lag 2

Referat: Herrestads AIF Lag 2 - SIF Lag 2

Vilken målfest det bjöds på i dagens match. Äntligen lossnade det för oss. Vi har varit nära länge och den här gången föll verkligen bitarna på plats, i den sista tredjedelen. Jag tycker att det är vi som öppnar matchen starkast.
Första halvlek är det mest avslut på ett mål. Vi spelar lugnt i backlinjen och ger flera goda exempel på uppspel från målvakt - back - mittfält och forward. Efter tio minuter gör Filippa 1-0. Sedan lämnar Emma Nyqvist sin position som mittback och följer med upp iett anfall. Hon får bollen snetbakåt och gör 2-0 till oss.

Vi känner oss säkra när vi går till pausvila. Men berättar samtidigt att matchen inte är över förrän domaren blåser av och Stenungsund (som var dagens motståndare) har troligtvis mycket kvar att ge. Precis så blir det också i början av andra halvlek. En miss i kommunikationen gör att deras forward ställs fri med Maja och rullar in 2-1.
Men det dröjer inte lång tid innan Vicky slår en klockren passning in i straffområdet till Wilma Wester som gör 3-1. Spelet vänder och återigen blir det en kommunaktionsmiss som SIF utnyttjar. 3-2 efter 60 minutersspel.

Vicky gör sedan 4-2 till oss och med dryga kvarten kvar får de göra 4-3 på oss. Men när Wilma Wester gör 5-3, sitt andra mål i matchen, med åtta minuter kvar börjar vi känna en viss lättnad i kroppen. Dagens målskörd tar vi med oss från matchen. Tar vi det bara lugnt och vågar spela runt och inte bara stressa iväg en passning så kan det gå hur bra som helst.
Två tuffa matcher kvar på den här veckan. Svarteborg/Stångenäs/Lysekil borta och Åsebro/Brålanda hemma.